Studietur 1-2 Mars 2018

 

I år var vi 25 studenter som igjen tok turen til Oslo for årets studietur, og foran oss lå et tett program for torsdag og fredag.

Torsdag 1. Mars

Oslo Børs
Dagen startet klokken 10:00 i den kalde hovedstaden, hvor vi ble tatt varmt i mot av kommunikasjonssjef Geir Harald Aase. Geir Harald tok oss gjennom Oslo Børs historien og det praktiske rundt handel på børsen i dag, i tillegg til litt interessante statistikker. Noen ble litt skuffet over å ikke få mulighet til å gå ut på balkongen, men vi fikk sett bjella på litt avstand.

 

 

 

 

 

 

Verdane Capital
Videre fra første stopp, skulle vi til et litt mindre lokale, ved rådhuset, nemlig Private Equity selskapet Verdane Capital. Etter diskusjoner på hvordan man uttaler Verdane, fikk vi konstantert at det ikke uttales med norsk rogalandsk aksent. Vi møtte med analytiker/rådgiver Joakim Kjemperud som tok oss gjennom hva PE generelt er. Peder Qvigstad, som går 3. året på CBS, er på dette tidspunkt intern hos Verdane, og han kom også for å fortelle oss hvordan han opplever å arbeide i private equity.


 

 

 

 

 

 

Folketrygdfondet
Siste stopp for dagen var folketrygdfondet. Vi møtte Ann-Kristin Brautaset, assisterende direktør i aksjer, samt noen kollegaer. Her fikk vi servert kaffe og kjeks og fikk en innføring i folketrygdfondets investeringsfilosofi og kriterier for aksjevalg.

 

 

 

 

 

 

 

Vi rakk å ta noen øl med studentrabatt på Il Barbera, før vi møtte opp til reservert og dekket bord på Olivia Aker Brygge. Etter deilig middag dro vi alle videre til kulturhuset!

 

 

 

 

 

 

 

Fredag 2. Mars

Borr Drilling @DNB Markets
På siste dag med program møtte vi 09:00 opp hos DNB hvor vi ble servert frokost. Her ble vi først gitt en generell presentasjon av DNB Markets. Nicolay Dyvik, sjef for shipping analyse ga oss en interessant analysegjennomgang av Höegh LNG, en aksje vi har hatt i porteføljen siden 2012. Dette besøket skulle være et samarbeid med Borr Drilling, som vi kjøpte i høst, og CFO i Borr Drilling, Rune Magnus Lundetræ, kom direkte fra flyplassen for å gi oss et engasjert foredrag om selskapets oppstart og visjon. Vi setter pris på en aksjonærvennlig CFO, og dette møtet gjorde oss enda mer positive til Borr-kjøpet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sparebank 1 Markets
Videre gikk turen til Sparebank 1 Markets hvor vi ble møtt med lunsj og kaffe. Sjefsøkonom Harald Magnus Andreassen ga oss et innblikk i hvilket syn banken har på dagens makro-bilde. En meget engasjert og inspirerende mann. Vi fikk også besøk av en av Sparebank 1 Markets sine aksjeanalytikere som kunne fortelle oss litt om hvordan det er å arbeide der.

 

 

 

 

 

 

 

SEB
Siste stopp på turen var hos SEB. Her ble vi møtt av Carl Frederick Bjerke og Ole Stenhagen hvor vi fikk en ytterliggere gjennomgang av LNG-sektoren. I tillegg hadde vi en generell shipping-prat med Stenhagen hvor vi snakket om porteføljeselskapene Golden Ocean og Stolt-Nielsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har vært en veldig interessant og hektisk studietur, og vi gleder oss allerede til neste år.

Takk for turen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *