Studietur 5-6 mars 2020

Årets høydepunkt gikk av stabelen 6. og 7. mars, med et spennende og tettpakket program for 25 HA-Investere.

 

6. Mars

Sissener

Det lykkes endelig styret å få til et besøk hos Sissner, hvilket har vært høyt på listen i flere år. Først tok Philippe Sissener oss gjennom et spennende foredrag om fondsinvesteringer, og deres to fond Sissener Caonopus og Sissener Coporate Bond Funds. Etterfølgende var det mange gode spørsmål fra HA-Investere, hvor vi fikk innsikt i Sisseners tanker om markedet og enkelt aksjer.

 

Rystad Energy

Etter en hurtig lunsj gikk turen videre til Rystad Energy som hadde laget et todelt opplegg. Først fikk vi en presentasjon om Rystad og en teknisk gjennomgang av den interessante utviklingen i energibransjen. Etter et lynkurs i deres velrennomerte database fikk vi prøvd oss på å løse en case i grupper. Ved hjelp av deres database skulle vi finne en potensiell oppkjøpskandidat basert på en rekke kriterier, hvilket gruppene lyktes med i varierende grad.

 

Arctic Securities

Dagens siste stopp var Arctic Securities. Innledningsvis fikk vi en presentasjon av Arctic som en investeringsbank og arbeidsplass. Tidligere HA-Invest leder Sebastian Grindheim og Lars Bastian Østereng oppdaterte oss etterfølgende på et par av aksjene i porteføljen. Etter å ha forsvart investeringen vår i HUNTER, fikk vi en oppdatert gjennomgang av selskapet og utsiktene fremover med IMO 2020 tatt i betraktning. Til sist fikk vi et spennende blikk på prisingen og utviklingen i Borr Drilling av den tidligere HA-Invest lederen. Avslutningsvis ble vi servert pizza og øl, med mulighet til å mingle med de ansatte.

 

7. Mars

Oljefondet

Da vi fikk muligheten til å besøke oljefondet og Trond Grande, fikk vi presset inn et ekstra besøk i programmet. Her fikk vi en høyst interessant gjennomgang av oljefondets rolle og historie, som var av stor interesse.

 

Norwegian

Videre dro vi til Norwegian, som vi har en liten posisjon i. Der fikk vi et spennende foredrag om Norwegian, deres historie og hvordan de søker å optimalisere driften. Vi fikk også innblikk i COVID-19 sin påvirkning for flybransjen, som var tema i store deler av den avsluttende Q&A delen.

 

Ferd

Etter en hurtig lunsj på veien gikk turen videre til Ferd. Der fikk vi en innføring i deres forretningsområder Capital og Invest, og flere av deres investeringer. Det var særlig spennende å høre om deres syn på investeringer i dagens turbulente marked.

ABG Sundal Collier

Dagens siste besøk var ABG. Der fikk vi innledningsvis et innblikk i hvordan det var å jobbe i Corporate finance avdelingen før Martin Kaland ga oss en oppdatering på laksesektoren. Vi fikk etterfølgende mulighet til flere spennende diskusjoner med de ansatte over pizza og øl servert på kontoret, som var en fin avslutning på turen.

 

Vi i styret ønsker å takke for årets tur, og gleder oss allerede til neste år!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *