Studietur 9-10 mars 2017

 

Årets studietur ble nok en gang en suksess, med spennende selskaper på agendaen.

Torsdag 9 mars

Zalaris

Vi startet torsdag morgen hos Zalaris. Her ble vi møtt av CEO Hans-Petter Mellerud og CFO Nina Stemshaug, som engasjert og energisk ga oss en god innføring i selskapet. De fremstod som en meget aksjonærvennlig ledelse, især ettersom CEO også er grunnlegger og største eier av Zalaris, hvilket vi i HA-Invest fant betryggende og selvsagt positivt.

ABG Sundal Collier

Videre gikk turen til ABGSC, hvor vi møtte CEO Knut Bruntland og selvfølgelig vår egen leder, Andreas Johannessen. Bruntland fortalte om selskapets historie og meritter, før vi fikk presentert et bullcase på Wilh. Wilhelmsen av Lars Bastian Østereng samt et investment banking case. Til sist fikk vi en omvisning rundt i kontorlokalene.

Nordea Markets

Vi avsluttet dagen hos Nordea Markets. Her ble vi møtt av analysesjef Anders Hagen som fortalte om sitt syn på fremtiden for investeringsbanker. Vi møtte også tidligere CBSer Jørgen Bruaset, som fortalte om sin hverdag som analytiker. Etterpå ble det servert pizza og øl og vi fikk mulighet til litt uformell mingling med andre analytikere.

Kvelden ble avsluttet på bar med shuffleboard og øl!

 

Fredag 10 mars

Storebrand

Etter en hyggelig torsdagskveld startet vi opp hos Storebrand, hvor vi ble møtt av Lars Kramer. Etter den siste tids diskusjon om Storebrand på møtene våre, var det mange spørsmål som ble besvart, blant annet hvordan Storebrand vinner på stigende renter. Alt i alt fikk vi en mye bedre forståelse for hvordan et komplisert selskapet som Storebrand fungerer, og hva de gjør for å legge opp til videre vekst.

Arctic Securities

Hos Arctic hadde vi et fullstappet program, ledet av tidligere leder i HA-Invest, Sebastian Grindheim. Innimellom mingling og lunsj, fikk vi presentasjon på Odfjell Drilling og Norwegian, som underbygget vår positive holdning til sistnevnte. På tampen fikk vi også møte aksjemegler Ivar Landgraff, som i energisk meglerstil fortalte om yrket sitt og muligheten det ga.

Odin Forvaltning

Til sist avsluttet vi turen hos Odin. Her møtte vi porteføljeforvalter Vegard Søraunet, som fortalte hvordan de arbeider med å plukke selskaper. Filosofien var klassisk verdibasert, tydelig inspirert av Graham og Buffet. Etter å ha besøkt flere investeringsbanker, var det interessant å få høre om denne siden av bransjen. Dessverre nådde vi bare en time, men Odin var glade for å ha oss på besøk og ønsket oss velkommen igjen!

 

Vi i styret ønsker å takke for årets tur, og gleder oss allerede til neste år!

 

IMG_7909

IMG_0405

IMG_7905

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *