Studietur 3-4. mars 2022

Endelig ny studietur for HA-Invest!
3. og. 4. mars var 20 studenter med HA-Invest på nok en vellykket tur til Oslo.

3. mars

FSN Capital
Første dag startet med frokost hos FSN Capital. Her fikk vi en gjennomgang av hvordan de jobbet med en privat equity investering gjennom ulike faser av prosessen. Vi fikk også innblikk i hvordan et PE-fond er strukturert og henter kapital.

Nordic Semiconductor
Som vanlig ble det også avlagt besøk hos et av selskapene i porteføljen til HA-Invest, og i år tok vi turen innom Nordic Semiconductor, hvor vi eier 645 aksjer som har gitt en avkastning på 500%+ ved besøkstidspunktet. Møtet ble holdt av investor relations-avdelingen til Nordic, og vi fikk en grundig gjennomgang av selskapet og teknologien bak. Som aksjonærer satt vi igjen med et godt inntrykk, og det ble tydelig at vi ønsker å beholde selskapet som en del av porteføljen.

ODIN Forvaltning
ODIN er en av Norges største fondsforvaltere og forvalter langsiktige investeringer og pensjonspenger. Med fokus på en langsiktig investeringshorisont ble screeningen av selskaper fremhevet som spesielt viktig for ODIN, da de ønsker å bli kjent og trygge på ledelsen før de investerer.

ABG SC
Som avslutning på første dag i Oslo besøkte vi ABG Sundal Collier i deres nye kontorer. Her startet Jan Petter Collier opplegget med å presentere selskapet han har vært med på å bygge opp. Videre ble vi delt opp i grupper og presentert med en blind valuation case, som ble løst med øl og snacks før vi dro videre ut.

4. mars

NBIM
Dag to startet sterkt med frokost hos NBIM, hvor vi ble møtt av nestleder Trond Grande og Global Head of Trading Emil Framnes. Etter et spennende foredrag om forvaltningen av Oljefondet ble det en spennende Q&A som ble dratt ut over tiden på grunn av stort engasjement hos både HA-Invest og representantene fra NBIM.

CARN Capital
Etter å ha besøkt Norges største fond besøkte vi et yngre hedge fond, CARN Capital. Etter litt over 6 år i drift har CARN levert sterke resultater, samtidig som de er et svanemerket fond grunnet sterkt fokus på bærekraft. Her ble vi introdusert til et fond som skilte seg ut fra NBIM og ODIN ved å ha et mindre, men også friere mandat, som dermed ga dem en litt annen profil som ble reflektert i driften.

Arctic Securities
Etter omvisning i lokalene og en tur til trading avdelingen startet foredraget hos Arctic med et innlegg fra Petter Bakken, en av grunnleggerne. Som på tidligere turer fikk vi diskutert investeringer HA-Invest har gjort i porteføljen, og hos Arctic fikk vi en gjennomgang av Europris fra analytikerne hos dem som dekker denne aksjen. Som en fin avslutning ble det servert pizza, sushi og øl, noe som ble tatt godt imot av alle HA-Investere!

Og med dette ønsker styret å takke for studieturen 2022. Det har vært masse gode tilbakemeldinger og vi gleder oss til neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *