Makrooppdatering uke 40

Futures på mandag viste at markedene ville åpne ned, hvor fokuset fortsatt lå på Spania. Investorene var positive til budsjettplanen for 2013, men presset økte over helgen ettersom at stresstesten av bankene viste at det er nødvendig å skyte inn mer kapital i finanssektoren. En mulig nedgradering av kredditratingen til Spania kan også øke til tvunget hjelp fra EU.

Manufacturing tall fra USA kom inn positivt, hvor både ISM og PMI Manufacturing kom inn over konsensus og over 50, som tilsier vekst i produksjonen. USA åpnet i pluss, men tok et steg tilbake i løpet av dagen etter Bernanke sin tale. FED sjefen forsvarte de nylige stimulipakkene, og mener at økonomien ikke har hatt nok progresjon for å få ned arbeidsledigheten.

Fokuset denne uken har også ligget på ledighetstall, hvor ADP rapporten på Onsdag kom inn bedre enn ventet, med 162.000 nye jobber, mot konsensus på 140.000. Labor Dept. Rapporterte også at ’’first-time unemployment’’ steg med 4,000 til 367.000, mot ventet 370.000. Det er fortsatt et lite stykke opp til psykologiske 400.000 nivået.

BLS rapporterte i dag at den amerikanske økonomien tilføyet 114,000 nye arbeidsplasser, som viser til at ledigheten er nede på 7.8 prosent, som er laveste nivåer siden Obama ble president i 2009. Dette er positivt for Obama mot det kommende valget i USA.

Det var ingen overraskelser ved månedens ECB pressekonferanse i Slovenia, hvor renten holdes uendret på 0.75 prosent, og Mario Draghi legger fortsatt trykk på at de er villig til å gjøre hva som trengs for å øke veksten i Eurosonen.

Det ser altså ut til at den første uken i fjerde kvartal vil avslutte i pluss, og OSEBX er på vei opp mot årsbeste nivåer på 460. Neste uke begynner kvartalssesongen igjen, og mye av fokuset vil ligge på det, samt utviklingen i Spania og Hellas.

God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *