Porteføljeoppdatering uke 48

Porteføljen er siden forrige møte 22. november opp 1,08% OSEBX er i samme periode ned 0,63%. Vi har dermed hatt en meravkastning på 1,71% i uke 48. De store bidragsyterne har vært Höegh, Norwegian og Yara som er opp hendholdsvis 10,2%, 7,36% og 4%.

–  Songa leverte 3. Kvartal på mandag som var som forventet. Aksjen var etter en times handel opp nesten 10 %, men oppgangen ga seg da det som så ut som et bedre resultat skyldtes regnskapstekniske ting. De opprettholdt  god guiding for markedet på floaters i Nordsjøen, der samtlige rigger er på kontrakt til 2014 eller lenger.

–  I uken som gikk har enda en insider solgt aksjer i RCL. Federal Reserve sin “beige book” ble sluppet onsdag. Der kom det frem all turisme utenom cruise har utviklet seg normalt etter Sandy. RCL har likevel klart seg godt og er opp 1,25% siden møte.

–   En annen innsider som har solgt denne uken er Steffen Richardsen, varamedlem i Yara-styret. Yara-kursen har derimot klart seg godt på stigende korn og hvete priser. AGCO Corporation som er en stor leverandør av landbruksmaskiner, investerer nå masse penger i Afrika. Her kan det åpne seg et helt nytt marked for Yara.

–  Budstrid om Sapa rester. I oktober offentliggjorde Orkla og Hydro at de vil smelte sammen aluminiumsvirksomhetene sine innen profiler, byggesystemer og rør. I den forbindelse signaliserte Orkla at de vil selge Sapa Heat. Orkla sa til Finansavisen lørdag at det nå var flere budgivere på banen. De nordiske PE-fondene Nordic Capital og EQT skal være blant budgiverne.

Gjensidige har siden forrige møte hatt en negativ avkastning på 4,8%. Det kan muligens forklares med siste runde av bonus aksjer. De som tegnet seg ved børsnotering og sitter med aksjer pr. 9.12 vil motta sine bonusaksjer 12.12. Dette kan føre til et kortsiktig salgspress i aksjen.

–   Höegh LNG har hatt en god uke og er opp 7,4%. De meldte torsdag om ny finansiering på 250 millioner $ til 5% fast rente, noe som er meget godt i dagens marked. Dette klarte de gjennom garanti fra det Koreanske kredit byrået K-sure og det norske GIEK (Garanti-instituttet for eksportkreditt). Lånet var igjennom bankene DNB, SEB, Nordea og Swedbank. Finansieringen ble tatt godt imot og sendte aksjen opp nesten 5% til 43kr.

Höegh leverte i dag tall for 3. kvartal, rapporten blir beskrevet som nøytral. ABG trekker frem kommnetaren rundt muligheten for å vinne FSRU-kontrakter på attraktive nivåer som positivt. Konsernsjef Sveinung Støhle konstanterte nå med at finansieringen er på plass for alle planlagte prosjekter. Etter to timers handel er Höegh ned 2,4% til 41,9kr.

Les også denne ukens makrooppdatering.