Yara blow-out!

Gjødselgiganten Yara International ASA

Nok en god nyhet for HA Invest. Gjødselgiganten Yara (YAR) hever overskuddet etter skatt fra NOK 2,2 mrd til NOK 2,8 mrd YoY. Stigningen skyldes høyere salgsvolum til høyere priser. Både marginene på armerikansk og europeisk produksjon var høyere enn forventningene i markedet, og totalt sett hadde Yara 15% høyere priser i andre kvartal i år sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. Selskapet uttaler at mye av etterspørselen etter gjødsel er drevet av økte kornpriser. Aksjen sluttet handelen i går (17/7) på 280,50, og mange analyitkere spår aksjen opp til godt over 300 kroner. Den gjennomsnitlige target prisen blant de  31 analtiykere som følger selskapet er 315,90.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *