Orkla og Hydro danner JV

Spennende nyhet for HA Invest mandag morgen – Orkla og Hydro skal danne et joint venture!

 

 

 

Orkla og Norsk Hydro har blitt enige om å slå sammen de respektive virksomhetene innen aluminiumsprofiler, byggsystemer og rør, og danne en verdensledende leverandør av aluminiumløsninger, opplyser selskapene i en børsmelding mandag morgen.

Selskapet, som vil hete Sapa, vil ha hoveddelen av virksomheten i Europa og Nord-Amerika, men også være representert i fremvoksende markeder som Brasil, Argentina, Kina, India og Vietnam.

De to selskapene vil eie 50 prosent hver av virksomheten. Avtalen omfatter forretningsområdene Profiles og Building System, i tillegg til Extruded og Welded tubes, fra Orklas heleide Sapa og hele Extruded Products fra Hydro. For å kompensere for forskjellen i størrelsen på selskapene vil Orkla i tilleggg til eierandelen på 50 prosent motta 1,8 milliarder kroner fra det nye selskapet.

Svein Tore Holsether, i dag administrerende direktør i Sapa, blir konsernsjef for det nye selskapet. Arnstein Sletmoe fra Hydro blir økonomi & finansdirektør, og Svein Richard Brandtzæg blir styreleder.

Transaksjonen ventes å bli gjennomført i løpet av første halvår 2013, etter godkjennelse fra relevante konkurransemyndigheter. Orkla melder samtidig at selskapet nå leter etter en kjøper til de delene av Sapa som ikke blir med i det nye selskapet.

Tidligere har Orkla kommunisert at hele Sapa skal fraselges, men at dette ville ta en stund. Det blir spennende å se hvilken horisont Orkla har på eierskapet i det nye selskapet, da dette ikke faller innunder Orklas merkevarevirksomhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *