Marine Harvest og Orkla tynget børsen fredag

Hegnar.no kunne fredag melde om at Fredriksen og hans laks* (?!) skuffet markedet. Marine Harvest leverte røde tall i Q2, med et resultat etter skatt på NOK -131,50 millioner, mot NOK 685,2 millioner i samme periode i fjor. Mye av dette var allerede kjent i markedet, ettersom MHG presenterte en del av tallene i forbindelse med en produksjonsoppdatering 12. juli. Aksjen endte allikevel dagen på NOK 4,17 – ned 4,77%. Slaktet volum økte til 99 tusen tonn mot 80 tusen tonn i Q2 2011, men det er kraftig reduserte marginer som tynger selskapet. Norsk oppdrettslaks bidro med et operasjonelt driftsresultat på NOK 3,37 per kilo i kvartalet, hvilket er en nedgang på hele 75 % fra i fjor. Da var bidraget fra hver kilo norsk laks på NOK 13,08.

Utvikling Marine Harvest (MHG) siste 6 måneder

Orkla tynget også børsen fredag, etter å ha presentert lunkne tall. Brands leverte ok, mens spesielt Sapa europa var godt under forventningene. Selskapet meldte om at Borregaard skal fraselges i løpet av H2 2012, hvilket er i tråd med hva som er blitt formidlet tidligere, men nå mer håndfast. Orkla tjente over 2 mrd på salg av aksjeporteføljen i perioden. Aksjen falt 3,78% fredag til NOK 41,80.

Utvikling Orkla (ORK) siste 6 måneder 

Denne uken blir også spennende for vår portefølje, da Børsens to største selskaper Statoil og Telenor slipper tall. HA Invest eier henholdsvis 520 og 450 aksjer i disse selskapene, til en verdi av NOK 76.388 og NOK 45.225.

*
http://www.hegnar.no/bors/resultatrapporter/article699548.ece

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *