Recap Studietur 2014

Årets studietur gikk av stabelen 13. og 14. mars og vi var i alt 20 studenter som tok veien til Oslo for flere spennende bedriftsbesøk.

Torsdagen startet med besøk hos Nordens største Venture Capital selskap, NorthZone. Her møtte vi gründeren Tellef Thorleifsson som ga oss en god innføring i Venture Capital bransjen, samt at vi ble presentert for investeringer som hadde gått både bra og dårlig. Spesielt spennende å komme til dem nå da de har vært mye i media angående en potensiell børsnotering av Spotify.

Neste bedrift på planen var Nordea. Her møtte vi analysesjef Anders Hagen, som ga oss et innblikk i hvordan det er å jobbe som aksjeanalytiker. Videre ble vi presentert for en aksjeanalysecase på African Oil, før det var full utspørring av Anders Hagen og hans syn på aksjemarkedet i nesten en time. Siste selskap på torsdag var ABG Sundal Collier. Her ble vi møtt av tidligere ledere i HA-Invest Eivind Thorsen som hadde arrangert flere solide presentasjoner til oss. Først fikk vi en presentasjon av grunder og storeier Jan Petter Collier som gikk gjennom historien til ABGSC, samt den historiske utvikling i det norske finansmarkedet. Etter dette fikk vi en presentasjon innenfor aksjeanalyse av ABG sin aksjeanalysesjef. Til slutt var det to presentasjoner fra corporate-finance avdelingen med innslag fra både ECM og DCM.

Etter siste presentasjon gikk det videre på middag og sosial sammenkomst på Yayas på Aker Brygge.

 

Fredag morgen startet vi med et besøk hos porteføljeselskapet Yara. Her ble vi møtt av deres IR-team som presenterte oss for Yara og og gav oss en introduksjon til gjødselsmarkedet. Veldig gøy å besøke ett av våre porteføljeselskaper, og å lære mer om utfordringene Yara møter, blant annet grunnet deres eksponering ovenfor Urea.

Siste selskap var shipping selskapet Western Bulk. Western Bulk er et selskap som vi har vært interessert i å se på som en mulig kjøpskandidat i porteføljen vår. Vi ble presentert for shipping markedet, og fikk dyp innføring i spesielt Supramax segmentet som WB er sterke på.

Alt-i-alt var årets tur meget vellykket og det var 20 studenter som satt igjen med to veldig lærerike dager. Vi vil med dette takke alle som var med på turen, og også takke selskapene som stiller mannsterke opp for å ta i mot oss år etter år. Vi ser nå frem til neste studietur.

Hilsen

Styret, Ha- Invest

HATUR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *