Studietur 7-8 mars 2019

Årets studietur ble en stor suksess, med besøk hos mange spennende selskaper.

 

Torsdag 7. mars

Sector Asset Management

Studieturen begynte hos Sector Asset Management, hvor vi fikk et spennende foredrag av Wollert Hvide. Foredraget tok utgangspunkt i et spørreskjema vi besvarte, hvor han etterfølgende fortalte gode historier og visdomsord om hvert tema. Det var blant annet mye interessant om behavioral finance.

Askeladden & Co

Etter et stopp på Litteraturhuset fortsatte turen til Askeladden & Co, hvor vi fikk en innføring i selskapet av Linn Børke. Forretningsmodellen ble grundig gjennomgått, samtidig som vi fikk innsikt i eksisterende selskap. Det var spesielt spennende å høre om hvilke deal breakers de hadde i forhold til å etablere nye selskaper og hva de tenkte fremover.

Danske Bank

Videre ble det lunsj hos Danske Bank, hvor vi først fikk en introduksjon av leder for Corporate Finance Karl Dalby Skjelbred, som blant annet fortalte om ansettelsesfilosofien. Deretter fikk vi en hurtig gjennomgang av NOFI, før Jørgen Heszlein tok oss igjennom shipping bransjen. Etter flere diskusjoner av shippingbransjen på møtene og stor interesse for IMO 2020, var dette av stor interesse.

Nordea Markets

Dagen avsluttet hos Nordea Markets. Først fikk vi en liten omvisning før Hans-Erik Jacobsen fortalte om Yara. Martin Christensen fortalte deretter om satsningen Nordea gjør på unge folk, som i stor grad var relevant for oss. Jørgen Bruaset fortalte deretter om hvordan det var å gå fra junior til senior. Etter en ny satsning fra Nordea fortalte Håkon Bøhler Fuglu om Scanship Holding, hvor analysen ble foretatt på comissioned research. Et godt foredrag medførte stor interesse. Etterpå ble det servert pizza og øl og vi fikk muligheten til å mingle med de ansatte.

 

Fredag 8. mars

Scatec Solar

Dagen begynte hos Scatec Solar, hvor vi fikk en god gjennomkjøring av selskapet. De fortalte om en spennende vekststrategi og svarte grundig på de spørsmålene vi hadde. Alt i alt fikk vi en bedre forståelse for selskapets drift og det tekniske ved solcellepanelene.

Pareto Asset Management

Videre dro vi til Pareto. Først fikk vi en introduksjon av Finn Øystein Bergh i Pareto Asset Management, før Arild Hille fortalte om Equity Sales. Christian Jomaas dro oss gjennom hvordan de jobbet i Investment Banking, før Carl-Emil Kjølås Johannessen fra Equity Research avsluttet med en oppdatering av laksemarkedet. Vi satte spesielt pris på å få høre om alle avdelingene i Pareto, men noen savnet kaffe.

Yara

Studieturen ble avsluttet hos Yara. Hos Yara fikk vi en investorpresentasjon av Nina Kleiv som hadde blitt holdt i Milano dagen før. Det ble spesielt vektlagt deres forbedringsprogrammer. Det var et hyggelig møte og en fin avslutning på turen.

 

Vi i styret ønsker å takke for årets tur, og gleder oss allerede til neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *