Sterkt kvartal for Gjensidige og gode utsikter for PGS

Gjensidige (GJF) leverte i dag et meget solid 2. kvartal, hvilket er nok en god nyhet for HA Invest. Selskapet presenterte net profit for perioden på NOK 950 millioner, hvilket var hele 17% over konsensus i markedet. Dette var til tross for større en forventet tap i forbindelse med store forsikringskrav, samt svakere enn forventet avkastning på finansielle instrumenter. GJF er opp 2,8% i morgentimene i dag.

Petroleum Geo-Services (PGS), som skal fremlegge kvartalstall 26 juli, har i løpet av morgenen hevet sin guidance i en “earnings update” til markedet drevet av høyere utnyttelsesgrad, prising og “pre-funding”. Selskapet melder at revenues, EBITDA, EBIT og Pretax profit (PTP) vil bli signifikant høyere enn konsensus blandt analytikerne i markedet. PGS hever samtidig  EBITDA estimatet for året som helhet fra $700 millioner til $750 millioner. PGS aksjen har steget hele 7,2% siden børsåpning i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *