Høst oppdatering

Det ble ved møtet torsdag 10. september 2013 holdt to selskapspresentasjoner;

DOF
Schibsted

Utfallet ble at vi kjøper aksjer verdt 50.000 NOK i hver av selskapene.

Schibsted:

– Omstruktureringen til Schibsted er veldig spennende, og vi ser oppside i rubrikktjenestene som Schibsted ASA nå har gjort seg store på i Europa.

– HA-Invest er positive til joint venture avtalen med Telenor i Sør-Amerika, og SPH og Telenor i Asia, som gjør at Schibsted ikke står alene om risikoen. Det er tøff konkurranse i rubrikktjeneste markedet, og det er gjerne bare én stor spiller i hvert land. Ebay gikk akkurat ut av Frankrike fordi Leboncoin.fr (eid av Schibsted) har for store markedsandeler til å la konkurrenter være profitable.

– Rubrikktjenester i Sør-Amerika og Asia er fortsatt i en oppstartsfase, og det er flere aktører som ønsker å gjøre seg store. Med Schibsted sin erfaring på både high-end produkter (Finn.no) og lavpris produkter (Blocket.se), tror vi de har hva som skal til for å lykkes.

– Vi ser på Schibsted ASA som et stort internasjonalt anerkjent mediehus, og vi har ved siden av ekspansjonen i rubrikktjenester, stor tro på at de klarer å flytte inntektskildene fra papiraviser til internettbaserte løsninger.

DOF:

• DOF har en sterk posisjon i det brasilianske markedet gjennom datterselskapet Norskan
• Flåten er en miks av subsea og PSV
• Topp modern flåte.

Vi håper å se at DOF beveger seg på de generelle triggerne i oljemarkedet. Økt aktivitet blant oljeselskapene vil føre til økt aktivitet for DOF gjennom sin posisjon i verdikjeden. Spesielle triggere for DOF vil være en oppsving i det brasilianske markedet. Dersom man ser en bedring i PSV markedet i Nordsjøen vil dette også dette være positivt for DOF. For øvrig er DOF høyt gearet sånn at vi håper de kan ta noen eventuelle grep for å bedre sin finansielle posisjon.

Litt news:

– Boken i REC Solar er stengt, og børsnotering er ventet nå på onsdag.

Yara leverte marginalt bedre topplinje for Q3, samtidig som marginalt svakere bunnlinje enn hva som var ventet.

– Fusjonen mellom Storebrand og Gjensidige har blitt utsatt. Gjensidige meldte sist uke at de selger en post på 19 millioner Storebrand aksjer, som tilsvarer 4.7 prosent av aksjene i selskapet. Storebrand falt 3-4 prosent i løpet av fredag, og er ned 1 prosent ved åpning i dag(mandag).

– Takket være en midlertidig avtale i siste minutt, Unngår USA å nå gjeldstaket, og nedstengningen av føderale organisasjoner er slutt. Derfor vil denne uken bli en travel uke med tanke på økonomiske nøkkelindikatorer. Den 2 ukers utsatte jobb rapporten fra September vil bli annonsert i morgen (tirsdag). BLS har også sagt at de vil publisere PPI, CPI og JOLTS i løpet av kort tid.

Styret ønsker alle en god uke i høstværet, og husk møte førstkommende torsdag:

Makro tall vil bli drøftet, og det vil bli kjørt noen slides på oljeprisen og dens triggere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *